росія майже повністю закрила рух Керченською протокою

Джерело:  Порти України
інциденту на Кримському мосту

російська влада запровадила ще більш жорсткі обмеження руху суден у Керченській протоці, а також заборонила польоти літальних апаратів. Про це повідомляє PortNews.

«Плавання всіх суден і плавзасобів, засобів пересування під водою, постановка на якір, приводнення та польоти літальних апаратів, знаходження людей у воді та інша діяльність заборонені в районі, обмеженому береговою межею», — ідеться в інформації для мореплавців, що оприлюднена міністерством оборони росії.

Виняток становлять кораблі, катери і судна ВМФ, Прикордонного управління ФСБ росії та росгвардії і судна, що прямують у світлий час доби фарватерами і рекомендованими шляхами через Керченську протоку транзитом або в порти, розташовані в протоці.

Для огляду суден, що прямують до Керченської протоки з боку Чорного моря, встановлено район огляду. Рішення про необхідність огляду судів доводиться прикордонним органом, зазначається у повідомленні.

17 липня незаконно побудований росією Керченський міст зазнав атаки дронів. Тоді росія закрила рух вантажних суден через Керченську протоку. Після цього інциденту рух мостом уже кілька разів перекривався і відновлювався.

Наприкінці липня російське міноборони заборонило прохід через Керченську протоку маломірним судам: вітрильним, надувним човнам, гідроциклам та іншим.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!