Росія йде на рекорд у виробництві олійних культур

Автор:  Світлана Купрєєва
UkrAgroConsult

Автори статей:

Світлана Купрєєва
Аналітик олійного ринку

У поточному році Росія планувала піти шляхом оптимізації посівних площ олійних культур. У перших заявах МСГ Росії, озвучених навесні поточного року, прогнозувалося скорочення клина сівби соняшнику на 2,3% і зростання площ під соєю на 4,5%, під ріпаком – на 10% в порівнянні з 2020 роком.

Скорочення площ під соняшником ставилося під сумнів практично всіма аналітиками, з огляду на маржинальність олійної, а також досвід минулих років, коли фінальні площі виявлялися вище початкових прогнозів. В результаті сівба по всіх культурах перевищила перші оцінки, причому найбільший приріст очікувано показав соняшник, відзначають аналітики УкрАгроКонсалт.

Згідно даних Росстату, загальна фінальна площа олійних культур під урожай-2021 досягла рекорду – 16,5 млн га, що на 14% вище показника минулого року.

Дізнайтесь більше про перспективи розвитку ринку олійних культур України та Причорномор’я на 9-й Міжнародній конференції «BLACK SEA OIL TRADE», яка відбудеться 9 вересня в Києві, організатор – УкрАгроКонсалт. Приєднуйтесь до провідних фахівців та операторів ринку, щоб обговорити найактуальніші питання. Відкриємо новий олійний сезон разом!

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!