Ріпакова олія має великі перспективи на ринку біопалива

Джерело:  OleoScope
рапсовое масло

У 2024 р. обсяги світового виробництва біодизеля можуть досягти свого найвищого показника, у той час як проміжний приріст випуску цього продукту від року до року виявиться найвищим. Такий прогноз озвучив керуючий директор UFOP (Union for the Promotion of Oil and Protein Plants) Стефан Аренс.

За його словами, розвиток біопаливної промисловості поступово займає свою важливу нішу та є потужним драйвером для агросектору. Однак, зазначає він, у біодизельному секторі поки що знижуються обсяги використання ріпаку.

«Ріпакова олія має великі перспективи замістити собою недолік або зниження використання пальмової чи соєвої олії у виробництві біопалива. Однак питання у тому, чи достатньо ріпаку на ринку для забезпечення попиту? У цьому контексті війна в Україні стала викликом для промисловості. Хоча досить високий урожай олійної культури в ЄС частково компенсував скорочення пропозиції українського ріпаку на ринку. Але проблема залишається», – наголосив експерт.

Зараз на ринку відзначається суттєва конкуренція за біопаливо, і агросектору також доведеться поборотися за свою частку, впевнений Аренс.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!