Раннє цвітіння ріпаку і відсутність опадів може призвести до зменшення його врожайності — думка

Джерело:  Latifundist.com
ріпак

«Але наразі маємо абсолютну відсутність опадів, високі температури та інтенсивний розвиток рослин. А це може спричинити скидання квіток та стручків, що негативно позначиться на врожайності», — сказав він.

Овсяник додав, що на полях холдингу виконали всі заплановані обробки, щоправда, зробили це набагато раніше, ніж розраховували. Але є випадки інтенсивного розвитку шкідників озимого ріпаку, тому вже незабаром доведеться робити наступне внесення засобів захисту рослин.

В агрохолдингу «ТАС Агро» зазначають, що через несподіване тепло озимі культури фізіологічно проскакують важливі фази і занадто швидко розвиваються. Це може призвести до того, що ріпак не сформує бічні гілки, а пшениця не розкущиться і не доформує продуктивні пагони.

«В Україні у Львівській та Закарпатській областях уже квітне ріпак. Швидше цвітіння призведе до пришвидшення дозрівання культури. Якщо не доформуються бічні гілки, то досягнути максимального врожаю буде неможливо. Крім того, ще залишається небезпека повернення приморозків, які можуть призвести до абортації цвіту і не отримання бажаного врожаю. В залежності від погодних умов і фази росту на той момент — наслідки можуть бути різні», — зазначив генеральний директор «ТАС Агро» Олег Заплетнюк.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!