Рада ухвалила закон про управління відходами

Джерело:  Укрінформ
отходы
Верховна Рада 20 червня ухвалила Закон «Про управління відходами».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів у Фейсбуці.

Зазначається, що за ухвалення у другому читанні та в цілому законопроєкту №2207-1-д проголосували 282 народні депутати.

У Міндовкілля наголошують, що прийнятий закон є рамковим, на його основі будуть розроблені кілька необхідних секторальних законів на шляху до цивілізованого управління відходами в рамках вимог, висунутих для того, щоб стати членом Європейського Союзу.

Зокрема, закон дасть змогу впровадити європейську ієрархію поводження із відходами; організувати планування системи управління відходами на національному, регіональному та місцевому рівнях; закрити старі сміттєзвалища, а ті, що залишаться, привести до європейських норм.

Крім того, документ дасть змогу створити умови для побудови в Україні сучасної сміттєпереробної інфраструктури за європейськими правилами і відкрити кордони для інвесторів; – встановити принцип «забруднювач платить»; впровадити розширену відповідальність виробника, який буде зобов’язаний забезпечити повну утилізацію упаковки, яку випустив на ринок разом із товарами.

“Кінцева мета – зробити поводження із відходами ефективнішим і безпечнішим для людей і довкілля. Тож дякуємо народним депутатам за роботу та важливе рішення, що дозволить Україні побороти навалу відходів та стати ще на крок ближчими до повноправного членства у Європейському Союзі”, – заявили у Міндовкілля.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!