Rabobank очікує невизначеності у світовому секторі свинини у 2023 році

Джерело:  Meatinfo

Згідно зі звітом Rabobank “Global Pork Quarterly Q1 2023”, очікується, що пропозиція свинини в першому кварталі буде обмеженою, а споживання зіткнеться з невизначеністю. Світова торгівля свининою, ймовірно, буде обмежена. Інфляція, що росте, і високі запаси, накопичені в 2022 році, чинитимуть тиск на потреби в імпорті.

Rabobank очікує невеликого зростання торгівлі свининою в першому кварталі 2023 року, в основному через низьку базу минулого року. Однак підтримувати зростання до 2023 року може бути складно з огляду на низькі темпи виробництва в основних регіонах-експортерах, переважно в ЄС та США. Навпаки, Бразилія, яка продовжувала нарощувати експорт у 2022 році, як очікується, збільшить виробництво та експорт цього року. Подальше відновлення/зростання місцевого виробництва у Південно-Східній Азії та Китаї означатиме зниження попиту на імпорт, особливо у другій половині 2023 року.

Повторне відкриття Китаю підвищує можливості, а також невизначеність щодо глобального балансу попиту та пропозиції. Коли і наскільки відновиться попит у Китаї, невідомо. Rabobank очікує, що попит буде розвиватися нерівномірно через хвилі Covid, що тривають, макроекономічних перешкод і слабкої ділової впевненості.

Північна Америка: стадо в США перебуває в переломному моменті, оскільки повертається до зростання, але зростання уповільнюється в Мексиці та Канаді. Експорт збільшився із США та Канади, оскільки свинина конкурентоспроможна на ключових ринках.

Європа: виробництво свинини у 2023 році, за деякими винятками, скоротиться ще більше. Ціни на свинячі туші, як і раніше, підтримуються обмеженою пропозицією та високими виробничими витратами.

Китай: ціни на свинину падають через короткострокову волатильність, надмірну пропозицію та слабкий попит на тлі високих показників зараження Covid. Очікується, що попит відновиться наприкінці першого кварталу.

Бразилія: зниження цін на корми має підвищити рентабельність, але Бразилії потрібен сильніший попит з боку Китаю, щоб збалансувати зростання пропозиції

Південно-Східна Азія: У 2022 році у Південно-Східній Азії очікується значне зростання виробництва, незважаючи на вплив АЧС та високі виробничі витрати. 2023 року очікується постійне зростання.

Японія: Споживання свинини залишається на колишньому рівні, а складські потужності не дозволяють збільшити імпорт.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!