Питання експорту зерна з миколаївських портів вирішуватиметься після того, як пройде перший караван з Одещини, – Кім

Джерело:  Укрінформ
Николаевский порт

Рішення про вивіз зерна на експорт з миколаївських портів в рамках так званої “зернової угоди” будуть приймати власники вантажів після того, як пройде перший караван з портів Одещини.

Про це сказав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ 27 липня.

“Рішення про вивіз зерна з миколаївських портів в рамках так званої “зернової угоди” будуть приймати власники вантажів після того, як пройде перший караван з портів Одещини. Якщо це буде економічно доцільно, то вони будуть вивозити. З нашого боку буде зроблено усе необхідне, щоб це стало можливим без усіляких перешкод”, – сказав Кім.

За його словами, наразі всі чекають, як ця угода буде реалізована на практиці.

Нагадаємо, 22 липня Україна, Туреччина та ООН підписали угоду про експорт зерна. Документом передбачено відновлення безпечного експорту українських сільськогосподарських товарів Чорним морем з трьох портів: Одеси, Чорноморська та Південного.

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, розблокування морських портів – це питання на мільярди доларів для економіки України.

23 липня російські окупаційні війська вдарили ракетами “Калібр” по Одесі. Зафіксовано влучання в морський торговий порт. Ударною хвилею пошкодило будинки навколо, але сховище зерна не постраждало. 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!