путін зустрічається з Ердоганом, щоб знову шантажувати світ зерном з України – думка

Джерело:  AgroPortal.ua
коридор

Зустріч президента росії володимира путіна з турецький президентом Реджепом Ердоганом щодо українського зерна може призвести до провокацій у морському коридорі. Таку думку у ефірі «Київ24» висловив генеральний директор Української аграрної конфедерації Павло Коваль.

«Якщо агресор заговорив про цю тему, то можуть з’явитися провокації у нашому діючому морському коридорі. Нам цього не хотілося б», — сказав Коваль.

Він зауважив, що попередній зерновий коридор передбачав тристоронні дзеркальні угоди — росія-Туреччина-ООН, Україна-Туреччина-ООН.

«А  тепер вони хочуть зустрітися без України і поговорити про український експорт. Ситуація «цікава», думаю, реакція українського керівництва на це буде», — припустив Павло Коваль.

І висловив думку, що здебільшого такий візит і такі перемовини потрібні путіну, попри те, що Ердоган також виграє від цієї зустрічі.

«Я переконаний, що путін зацікавлений тому, щоб повернутись на майданчик шантажу по зерну та логістиці, яка здійснюється з України. А прикриваються вони правильною парасолькою, що зерно з України повинно потрапляти за призначенням», — пояснив експерт.

Водночас Павло Коваль зазначив, що українське зерно і так потрапляє за призначенням без участі росії та Туреччини завдяки теперішньому морському коридору.

«Цей інструмент працює. Це не тільки одеські морські порти: Південний, Чорноморськ, Одеса. Це також дунайські порти, і там налагоджена вже логістика», — підсумував фахівець.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!