Путін віддав бізнес французької Danone у Росії племіннику Кадирова

Джерело:  Цензор.НЕТ
Кадиров

Новим гендиректором російської “дочки” французької корпорації Danone, яку російський президент Владімір Путін передав під зовнішнє управління, призначили заступника голови уряду Чечні – міністра сільського господарства республіки Ібрагіма (Якуба) Закрієва.

Зміну керівництва АТ “Данон Росія” вже відображено у реєстрах, пише російська редакція Forbes.

Закрієву 32 роки, він племінник глави Чечні Рамзана Кадирова, колишній керуючий справами глави та уряду республіки, екскерівник адміністрації глави та уряду Чечні, а також колишній мер Грозного. У березні Путін нагородив Закрієва орденом Дружби.

Своєю чергою керівником ТОВ “Пивоварна компанія “Балтика”, яку Путін забрав у данського концерну Carlsberg, призначили Таймураза Боллоєва, який вже очолював російську пивоварну компанію у 1991-2004 роках.

Як повідомлялося, 16 липня російський президент Владімір Путін доручив передати у тимчасове управління активи данської компанії Carlsberg та французької Danone в Росії. Так, Росмайну передано 100% “Балтики”, які належали Carlsberg, а також 100% російського бізнесу Danone.

При цьому данський пивоварний концерн Carlsberg Group, наприкінці червня підписав угоду про продаж свого російського бізнесу, однак вона потребувала дозволу влади РФ. Danone шукала покупця на 75% своїх активів у Росії з можливістю зворотного викупу.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!