путін націоналізував російські активи власників Агропросперіса

Джерело:  Latifundist.com
жнива

володимир путін передав в управління Росмайну активи холдингу «АгроТерра». Про це повідомляє «Интерфакс».

Згідно з указом, підписаним 8 квітня та розміщеним на офіційному порталі правової інформації, під управління Росмайна переходять 99% «Капітал АгроФінанс», що належать AgroTerra Investments B.V., 1% ТОВ «Капітал АгроФінанс» (належать Agro Investments Ltd.), 99% ТОВ «АгроТерра» (належать AgroTerra Holdings B.V.), 0,9% ТОВ «АгроТерра» (належать Agro Holdings Ltd.), 0,1% ТОВ «АгроТерра» (ТОВ «Капітал АгроФінанс»).

Крім того, до управління Росмайна передаються 50,1% ТОВ «АгроСистема-Регіони» (належать ТОВ «АгроСистема»), 49,9% ТОВ «АгроСистема-Регіони» (належать NAP Finance B.V.), 50,1% ТОВ «АгроСистема» (належать ТОВ «Агросистема-Регіони») та 49,9% ТОВ «Агросистема» (належать NAP Finance B.V.).

Холдинг «АгроТерра» створений у 2008 році американською транснаціональною інвестиційною групою NCH Capital Inc. Засновникам Джорджу Рору та Морісу Табасініку в Україні належить агрохолдинг «Агропросперіс».

У росії група об’єднує 24 господарства у 7 областях, елеватори загальною потужністю понад 500 тис. т. «АгроТерра» займається вирощуванням, зберіганням та реалізацією сільськогосподарських культур: сої, пшениці, цукрових буряків, соняшнику, ріпаку. Станом на середину 2023 р. входила до топ-20 найбільших агрохолдингів росії, обробляла 265 тис. га земель.

Раніше в російських ЗМІ повідомляли, що іноземці у тій чи іншій формі володіють майже 1 млн га сільгоспземель в росії, і що це питання треба вирішувати нормативно, ймовірно, націоналізуючи агропідприємства з недружніх країн.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!