Пшениця встановила 10-місячний максимум на тлі погіршення перспектив урожаю у Чорноморському регіоні

Джерело:  УкрАгроКонсалт
доллар

Ф’ючерси на пшеницю торгової біржі Чикаго в середу піднялися до 10-місячного піку на тлі зростання побоювань з приводу погіршення перспектив урожаю в найбільшому експортері росії, перш ніж ринок розвернувся вниз.

Побоювання з приводу скорочення світових постачань призвели до зростання цін на пшеницю CBOT. Ціни на ф’ючерси цього тижня, найбільші з 10 жовтня 2022 року.

“Пшениця, безумовно, лідирує, і вона тягне за собою кукурудзу”, – сказав Джим Герспах, президент A/C Trading, повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт на пшеницю завершив день зниженням на 4,5 цента до $6,93 за бушель. Раніше контракт сягнув $7,16-3/4, найвищого рівня з 28 липня.

За зауваженням аналітика, трейдери зосередили свою увагу на росії, де дощі можуть полегшити посуху в найближчі 11-15 днів.

В Україні посіви також зіткнулися із посухою та заморозками. Державний синоптик повідомив, що заморозки не завдали суттєвих збитків посівам, але трейдери виявляють обережність після того, як почали з’являтися думки аналітиків про втрати врожаю.

У США швидше, ніж очікувалося, темпи посівів кукурудзи та сої обмежили зростання ринку. Аналітики кажуть, що вікна сухої погоди, що перемежовуються дощами на Середньому Заході, дадуть час посадки.

У деяких місцях дощі уповільнили прогрес.

“Ринок звертає увагу на затримку сівби”, – сказав Браян Бастинг, аналітик Advance Trading.

Ф’ючерси на сою бачать додаткову підтримку з боку стійких цін на пшеницю, найактивніші ф’ючерси на соєві боби закрилися на 10 центів вище на рівні $12,46-1/4 за бушель, а кукурудза зросла на 3-1/4 цента до рівня $4,61. -1/4 за бушель.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!