Пшениця в ЄС зросла після п’яти днів зниження, на тлі прогнозів зростання врожаю в рф

Джерело:  Oilworld
евро

Європейська пшениця виросла в середу після падіння протягом п’яти сесій поспіль до шеститижневого мінімуму, але активність була приглушена через закриття ринків США у зв’язку зі святковим днем.

Орієнтир вересневої продовольчої пшениці на паризькій біржі Euronext зріс на 0,4% до 230,00 євро за метричну тонну, досягнувши шеститижневого мінімуму 228,50 євро напередодні.

На знак покращення настроїв щодо потерпілих від посухи російських сільськогосподарських культур сільськогосподарська консалтингова компанія ІКАР підвищила прогнози врожаю пшениці в росії до 82 мільйонів тонн із 81,5 мільйона тонн, повідомила компанія в середу.

Експортні ціни на російську пшеницю нового врожаю значно знизилися, оскільки занепокоєння щодо впливу поганої погоди вщухло, кажуть аналітики.

У Німеччині не очікується «суттєвої дії» на врожай зернових нещодавніх сильних дощів, повідомила в середу асоціація фермерських кооперативів країни, повторюючи коментарі трейдерів.

За оцінками, урожай пшениці у Німеччині цього року впаде на 5,5% до 20,34 мільйона тонн. Це продовжило прогнози про падіння після скорочення посівів, але трохи перевищило прогнозовані у травні 20,31 мільйона тонн, незважаючи на побоювання з приводу дощу.

«Іноді проливні дощі спричинили значні локальні збитки», – заявили в асоціації. Але це не вплине на загальні обсяги. У деяких частинах Німеччини врожайність покращилася завдяки достатній вологості та м’яким температурам», повідомляє Рейтер.

За словами трейдерів, новина про те, що уряд України розглядає можливість встановлення мінімальних цін на деякі експортні сировинні товари, здивувала, але не мала великого впливу.

«Я не бачу, щоб Україна мала якісь причини вводити нижню межу цін у російському стилі, яка спрямована на підтримку низьких внутрішніх цін на хліб. Це більше схоже на спробу України зменшити торгову напругу з ЄС», — сказав один німецький трейдер, повідомляє Рейтер.

Некомерційні учасники ринку скоротили свою чисту довгу позицію щодо ф’ючерсів та опціонів на продовольчу пшеницю Euronext за тиждень до 14 червня, як показали дані Euronext у середу.

Некомерційні учасники, до яких входять інвестиційні фонди та фінансові установи, скоротили свою чисту довгу позицію до 92 942 контрактів зі 108 241 тижнем раніше,

Комерційні учасники скоротили свою чисту коротку позицію до 97 839 контрактів із 113 232 тижнем раніше.

Короткі позиції комерційних компаній становили 61,7% від загальної кількості коротких позицій, тоді як комерційні довгі позиції становили 56,39% від загальної кількості довгих позицій.

Некомерційні короткі позиції становили 36,9% від загальної кількості коротких позицій, тоді як чисті некомерційні довгі позиції становили 53,5% від загальної кількості довгих позицій.

За ф’ючерсами та опціонами на ріпак Euronext некомерційні учасники ринку скоротили свою чисту довгу позицію до 8674 контрактів із 9940 тижнем раніше.

Комерційні учасники скоротили свою чисту коротку позицію щодо ріпаку до 4085 контрактів із 5561 тижнем раніше.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!