Пшениця в ЄС стабілізувалася після двотижневого мінімуму

Джерело:  Oilworld
евро

Пшениця на Euronext у п’ятницю стабілізувалася після двотижневого мінімуму на попередній сесії, оскільки зниження оцінки посівних площ в Україні та повідомлення про страйк в Одеському порту знову переключили увагу на погодні та військові ризики для експортних постачань із Чорного моря.

Грудневі ф’ючерси на пшеницю на паризькій біржі Euronext зросли на 0,1% до 216,00 євро ($241,01) за тонну до 16:00 за Гринвічем, відновившись з мінімуму четверга в 214,75 євро.

Активний експорт дешевшої російської та української пшениці чинив тиск на ринки пшениці цього тижня після зростання на початку вересня.

Побоювання з приводу посушливої ​​погоди, яка може вплинути на посів пшениці наступного року в Україні та росії, також вплинули на ціни.

Міністерство сільського господарства України переглянуло прогноз площі посівів пшениці озимої в 2025 році до 4,48 млн га з 4,69 млн га, як показали дані міністерства в п’ятницю.

Міністерство не назвало причин перегляду, проте це сталося на тлі посушливих умов на більшій частині України, коли трейдери вже очікують на скорочення посівних площ під ріпаком.

Асоціація з торгівлі зерном Coceral знизила прогноз урожаю м’якої пшениці цього року в Євросоюзі та Великій Британії до 126 мільйонів тонн проти 134,5 мільйона тонн, що прогнозувалися в червні.

При цьому оцінка виробництва в ЄС була знижена до 114,9 млн тонн, що на 9% нижче за рівень минулого року.

Очікується, що Франція, яка зазвичай є найбільшим експортером до ЄС, зіткнеться з падінням постачання пшениці за межі блоку, оскільки через дощі врожай виявився найнижчим з 1980-х років, а якість борошна виявилася неоднозначною.

За даними портів, зібраних LSEG, навантаження пшениці на судна залишається мізерним, при цьому у відвантаженнях зерна раннього сезону, як і раніше, переважає експорт ячменю до Китаю.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!