Пшениця в Парижі падає разом із пшеницею в Чикаго після ралі

Джерело:  Oilworld
пшеница евро

Європейські ф’ючерси на пшеницю впали в понеділок слідом за чиказькими через технічний спад після зростання минулого тижня, спричиненого побоюваннями щодо постачання з Чорного моря.

Ф’ючерси на пшеницю з постачанням у грудні на паризькій біржі Euronext знизилися на 2% до 220,50 євро ($245,33) за тонну, відступивши від місячного максимуму п’ятниці в 228,00 євро.

Чикацька пшениця знизилася приблизно на 3%, відступивши від майже тримісячного максимуму у п’ятницю.

За словами трейдерів, обом ринкам не вистачало нових новин для перевірки рівнів опору графіків після піків п’ятниці.

“Нічого особливого не відбувається, крім технічної втоми учасників ралі”, – сказав один з трейдерів ф’ючерсами.

Минулого тижня ринки пшениці виросли на тлі зростаючої міжнародної напруженості у поєднанні з несприятливими погодними умовами, які посилили побоювання щодо постачання з Чорноморського регіону. Однак відсутність подальшої ескалації, а також підтвердження активного експорту зернових із країн Чорного моря у понеділок стримали побоювання.

За даними Міністерства сільського господарства, опублікованими у понеділок, експорт зерна з України у сезоні липень-червень 2024/25 досяг 8,7 млн ​​тонн порівняно з 5,9 млн тонн роком раніше.

За оцінками консалтингової компанії Sovecon, очікується, що обсяги експорту російської пшениці у вересні залишаться високими, хоч і знизяться порівняно з рекордним рівнем серпня.

За словами аналітиків, експортні ціни на російську пшеницю минулого тижня практично не змінилися: урожай із вмістом протеїну 12,5% в основному пропонувався за ціною, нижчою за 220 доларів за тонну франко-борт, що підкреслює цінову перевагу росії після ралі в Західній Європі та США. .

Згідно з дослідженням Статистичного управління Канади, прогнозується, що виробництво пшениці в Канаді цього року зросте на 4%.

Прогнозовані наступного тижня дощі в деяких районах Рівнин США також можуть пом’якшити посуху для посівів пшениці озимої.

Достатні світові запаси відвернули увагу від неврожаю в Західній Європі, спричиненого дощами, у тому числі від найнижчого врожаю у Франції з 1980-х років.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!