Пшениця на Euronext знижується

Джерело:  Oilworld
євро

У вівторок пшениця на Euronext впала третю сесію, оскільки прогнози опадів у посушливих російських пшеничних поясах послабили побоювання з приводу врожаю та відвернули увагу від зростання цін на російський експорт.

На ринках зерна також позначилося різке падіння цін на сировинні товари, у тому числі різке падіння цін на сиру нафту через побоювання, що зберігаються, з приводу попиту на енергоносії в Китаї.

Грудневі ф’ючерси на пшеницю на паризькій біржі Euronext знизилися на 1,1% до 226,25 євро ($246,43) за тонну після досягнення тижневого мінімуму в 225,00 євро.

пшениця CBOT також знижується третій день поспіль, досягнувши двотижневого мінімуму.

За словами джерел, занепокоєння ринку щодо експорту російської пшениці вщухло після того, як російський уряд на засіданні в п’ятницю запропонував запровадити фактичний мінімальний рівень цін, а також різко підвищити експортне мито на пшеницю.

Оскільки наслідки заходів були незрозумілі, ринок зосередився на зливах, які очікуються на півдні росії в найближчі дні, які можуть сприяти посівному та ранньому зростанню врожаю, кажуть трейдери.

Очікувані рясні дощі в поясах вирощування пшениці озимої як в росії, так і в США відвернули увагу від опадів у Франції, які затримують польові роботи.

Міністерство сільського господарства Франції ще більше знизило оцінку цьогорічного врожаю пшениці, що постраждав від дощів, підтвердивши найнижчий обсяг з 1980-х років.

Після запуску у понеділок спредових контрактів між Euronext та ф’ючерсами на американську пшеницю CME Group було здійснено кілька угод щодо спреду між чиказькою та паризькою пшеницею, в основному за версією CME у доларах.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!