Пшениця на Euronext знову падає через експортну конкуренцію на ринку

Джерело:  Oilworld
евро євро

У четвер ціни на пшеницю на Euronext продовжили падіння до двотижневого мінімуму, оскільки конкурентоспроможний експорт із країн Чорного моря продовжував чинити тиск на ціни, тоді як побоювання щодо глобальної погоди були пом’якшені прогнозом опадів у посушливих сільськогосподарських поясах США та Бразилії.

Грудневі ф’ючерси на пшеницю на паризькій біржі Euronext подешевшали на 1,5% до 215,25 євро ($239,83) за тонну після полудня в четвер, показавши четверте денне падіння і впавши з місячного максимуму минулої п’ятниці в 228,00 євро.

Раніше контракт досяг найнижчого значення з 3 вересня – 214,75 євро.

Пшениця в Чикаго також впала, що стримувалося нижчим, ніж очікувалося, щотижневим експортом США та частково очікуваними дощами в зонах вирощування пшениці озимої в США.

Результати, представлені трейдерами на тендері в Тунісі в четвер, свідчать про те, що заброньовані 125 тисяч тонн поставлятимуться з регіону Чорного моря.

Російські та українські експортні ціни залишалися стабільними під час нещодавнього зростання ф’ючерсів на пшеницю, збільшивши їхній розрив із західноєвропейськими рівнями.

«Загалом експортні ціни Росії та України залишаються на мінімумах, а високі темпи експорту, що зберігаються, з обох країн — незалежно від будь-яких конфліктних питань — продовжують посилювати негатив на ринку», — йдеться в записці британського торговця Frontier Agriculture.

Активний експорт із Чорного моря спростував побоювання щодо ризиків ескалації війни та несприятливих погодних умов у регіоні.

Великі міжнародні поставки відвернули увагу від неврожаю в Західній Європі, викликаного дощами, у тому числі від найбіднішого врожаю у Франції з 1980-х років.

У середу аграрне бюро FranceAgriMer різко знизило прогноз експорту французької м’якої пшениці у 2024/25 році, що тепер становить 61% порівняно з минулим сезоном.

За даними порту, опублікованими в четвер, у Руані, найбільшому зерновому порту Франції, єдиною партією м’якої пшениці за останній тиждень стало невелике судно, що перевозило 7000 тонн.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!