Пшениця на Euronext відновлюється

Джерело:  Oilword
евро

Європейська пшениця зросла у вівторок уперше за п’ять сесій, чому сприяло зростання на ринках США, вигідні покупки після того, як ціни досягли майже шестимісячного мінімуму на попередній сесії, а також технічні коригування.

Грудневий ф’ючерс на пшеницю, найактивніша позиція на паризькій біржі Euronext, зросла на 1,7% – до 208,75 євро за тонну.

У той же час пшениця, що найбільше продається на товарній біржі Чикаго, зросла на 2% до 5,35-1/4 дол. за бушель.

“Є надія, що низькі ціни можуть спровокувати зростання попиту з боку імпортерів, оскільки Йорданія сьогодні закуповує пшеницю”, – сказав німецький трейдер.

«Однак загальна картина, як і раніше, виглядає несприятливою з огляду на силу EUR/USD та ціни низькі ціни в Чорноморському регіоні».

російська пшениця з протеїном 12,5% для постачання у вересні Чорним морем коштувала у вівторок близько 215–216 доларів за тонну FOB, а з протеїном 11,5% — близько 211–212 доларів.

“Темпи російського експорту, схоже, прискорюються після відносно млявого початку сезону”, – сказав інший трейдер. «Очікування ринку такі, що у вересні росія експортує понад мільйон тонн пшениці».

За прогнозами російської консалтингової компанії «Совєкон», експорт російської пшениці в серпні становитиме 4,8 млн. тонн.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!