Пшениця CBOT продовжила дорожчати

Джерело:  Oilword
доллар

Пшениця CBOT продовжила дорожчати, оскільки аналітики стежать за тим, чи не залишиться посуха фактором, що негативно впливає на врожай пшениці озимої в США у вихідні. “Сьогодні в посушливих районах озимої пшениці на південних рівнинах можливі дощі, але несприятливі погодні умови можуть звести нанівець цю перевагу”, – зазначив Метт Зеллер зі StoneX. Ціни на пшеницю закрилися зростанням шосту сесію поспіль, додавши за цей період 13%.

Ф’ючерси на соєві боби знизилися, оскільки трейдери оцінили перспективи погоди для посівів кукурудзи та сої у США цього тижня. На думку аналітиків, дощ та нижчі температури на Середньому Заході можуть перешкодити прогресу посівних робіт наприкінці цього тижня.

Пшениця з постачанням у липні подорожчала на торговій біржі Чикаго в четвер на 1,2% до $6,20 з половиною за бушель, оскільки трейдери готуються до штормової погоди на вихідні, яка може призвести до руйнівних вітрів і злив.

Кукурудза з постачанням у липні подорожчала на 0,8% до 4,52 долара за бушель.

Соєві боби з постачанням у липні подешевшали на 0,2% до 11,79 долара за 1/4 бушеля.

Якщо залишити осторонь макроекономічні дані, то трейдери приділяли основну увагу погоді в регіонах, що ростуть, замість макроекономічних умов, які домінували на інших ринках. “Зернові ростуть у своєму власному ритмі, і я не думаю, що зміни на макроекономічному ринку вплинуть на сьогоднішню торгівлю”, – сказав Джейк Хенлі з Teucrium Trading. Більш широкі ринки відреагували на дані, що свідчать про більш високу, ніж очікувалося, інфляцію та повільніше, ніж очікувалося, зростання ВВП в 1 кварталі.

Трейдери та аналітики задаються питанням, чи послужать рясні дощі позитивним або негативним фактором для фермерів, які проводять ранню сівбу. “Бики відзначають, що зливи протягом двох тижнів знижують врожайність, яку можна було б отримати при ранньому посіві”, – сказав Річ Нельсон з Allendale Inc. “Ведмеді” вважають, що це забезпечить хороше підживлення ґрунту вологою для появи сходів і росту рослин”. У деяких районах, таких як Південні рівнини, спостерігаються проблеми з урожаєм через занадто малу кількість опадів. , Вогнища сильної посухи також можна виявити на північному сході штату Айова.

Учора завершилася низка низьких продажів кукурудзи на експорт у США, і звіт Міністерства сільського господарства США з експорту за цей тиждень показав вищі, ніж очікувалося, показники. Міністерство сільського господарства США повідомило, що станом на 18 квітня сукупні експортні продажі у 2023/2024 та 2024/2025 маркетингових роках склали 1,56 мільйона метричних тонн. Загальний обсяг продажу набагато перевищує прогнози аналітиків, опитаних The Wall Street Journal цього тижня, які прогнозують, що обсяг продажів становитиме від 475 000 до 1,15 млн тонн. Проте продажі сої за обидва маркетингові роки склали 331 000 тонн, що стало джерелом тиску на ф’ючерси на сою.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!