Прискорення збирання кукурудзи в Аргентині та Бразилії посилює тиск на котирування

Джерело:  GrainTrade
доллар

Ціни на кукурудзу в Чикаго залишаються під тиском збільшення площ сівби та значних запасів у США, а прискорення збирання урожаю у Південній Америці найближчим часом не дозволить котируванням вирости.

За даними Зернової біржі Буенос-Айресу, в Аргентині кукурудза зібрана на 54,9%, середня урожайність складає 6,93 т/га, а вологість зерна зменшилася до оптимальних значень.

Агенція AgRural повідомляє, що в Бразилії на тлі сухої та спекотної погоди кукурудза другого урожаю зібрана вже на 49% площ (33% торік), що є рекордним показником за весь період спостережень компанії. У штатах Мату-Гросу та Гояс урожайність кукурудзи гарна, але в інших штатах вона нижче середньої внаслідок тривалої відсутності опадів.

Агенція StoneX знизила прогноз урожаю кукурудзи в Бразилії з 121,75 до 121,18 млн т, що відповідає прогнозу USDA.

Грудневі ф’ючерси на кукурудзу на біржі в Чикаго торгуються на найнижчому з кінця 2020 р рівні 165,8 $/т (-19% за рік) під тиском сприятливої для посівів погоди та значних запасів у США, які на 22% перевищують торішні.

Протягом 21-27 червня експорт кукурудзи з США зменшився у порівнянні з попереднім тижнем на 29% до 819,6 тис т, а загалом у сезоні сягнув 42,48 млн т, що на 28% випереджає торішні темпи.

Водночас котирування підтримують високі темпи переробки кукурудзи у США. За даними USDA, у травні обсяг кукурудзи, використаної для виробництва етанолу, виріс у порівнянні з квітнем на 7,4% до 12,9 млн т, а загалом у сезоні сягнув 103,3 млн т або 74,6% від річного прогнозу USDA, що відповідає середньому 8-річному показнику.

За даними NASS USDA, кількість посівів кукурудзи у доброму або відмінному стані за тиждень зменшилася на 2% до 67% (51% торік), а цвітіння кукурудзи відбувається на 11% площ, що на 5% перевищує середній 5-річний показник.

Увага трейдерів прикута до погоди в Україні та рф, де сильна спека може негативно вплинути на посіви кукурудзи. Тому наразі дуже важливо, яка кількість опадів випаде цього тижня в цих регіонах.

В Україні експортний попит на кукурудзу майже відсутній, а на внутрішньому ринку за неї пропонують 6800-7200 грн/т з доставкою на завод, що загалом задовольняє продавців, в яких ще є залишки.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!