Прибуток світових трейдерів зерна продовжує знижуватися

Джерело:  АгроБизнес
котировки цена

Високі врожаї та спад на ринках сільгоспкультур призводять до скорочення прибутку та зниження прогнозів на майбутнє для деяких провідних світових трейдерів та виробників обладнання, включаючи Bunge Global SA та Archer-Daniels-Midland Co.

Так, Bloomberg повідомляє, що «небувалі врожаї по всьому світу скорочують прибуток Bunge Global SA, а спад на ринках сільськогосподарських культур забезпечує компанії «обмежену видимість» на частину року, що залишилася».

Bunge Global SA, один із найбільших у світі трейдерів зерна, у другому кварталі 2024 року отримала прибуток у розмірі $1,73 на акцію, що є найнижчим показником з 2020 року.

Прибуток Bunge та її конкурентів, включаючи Cargill Inc. та Archer-Daniels-Midland Co., опинилася під тиском достатніх для ринку постачання зерна, що звело нанівець прибуток попередніх років, коли втрати врожаю та початок СВО в Україні призвели до різкого зростання цін на зерно. Маржа від переробки соєвих бобів на шрот та олію — ключовий фактор прибутку — також знизилася.

Крім того, агентство Reuters повідомляє, що акції Archer-Daniels-Midland Co впали на 2% два тижні тому після того, як компанія не виправдала очікувань біржі з прибутку за другий квартал, яка була знижена через падіння прибутку від переробки сої та ослаблення попиту на американські зернові культури.

Зниження прибутку відображає проблеми, з якими стикаються світові торговці зерном та переробники олійних культур, оскільки ціни на зерно знаходяться на майже чотирирічних мінімумах через значні світові запаси кукурудзи та сої.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!