Протести європейських фермерів зумовлені невдоволенням моделлю сільського господарства в ЄС

Джерело:  AgroPortal.ua
протест

Сьогодні протести європейських фермерів не починаються зі слова «Україна». Вони зумовлені невдоволенням моделлю сільського господарства в ЄС та зростаючою конкуренцією у світі.

Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час засідання «Зернового клубу УЗА».

«Наприклад, Угорщина, яка сформулювала 14 вимог до уряду, в яких ніде напряму не звучить Україна. Є вимога — збільшити компенсації фермерам за минулий рік через складну ситуацію, яку можна пов’язати з Україною. Все інше пов’язано з дотаціями, впровадженням нових норм, сертифікацією. Так само, якщо взяти вимоги німецьких фермерів, де вступають в силу вимоги, які передбачають, що на утримання тварин потрібно виділяти більше площі, й інші речі, які пов’язані з екологічною лінією. А це все передбачає збільшення витрат для аграріїв, і вони проти цього. І таких питань багато», — зазначає Микола Сольський.

Він додає, що є питання щодо зменшення дотацій, яке не виникло в Німеччині вчора, це передбачено в плані до 2030 року. Ці зміни почалися зараз, і тому саме зараз аграрії протестують.

«Ці протести мають суттєві внутрішні причини в Європі, але це не починається зі слова «Україна», — резюмує міністр.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!