Програма компенсації купівлі вітчизняного обладнання спонукатиме фермерів будувати елеватори

Джерело:  Kurkul.com
елеватор

З початком повномасштабного вторгнення в Україні перестала діяти державна програма компенсації 25% вартості придбаної техніки та обладнання українського виробництва. Це змусило деяких аграріїв призупинити будівництво елеваторів.

Про це розповіла директорка компанії KMZ Industries Валерія Калашник в інтерв’ю «Ринок елеваторного обладнання був і залишається конкурентним», пише Kurkul.com.

«Вказана програма з 2017 року мала дуже позитивний вплив на розвиток як українських аграріїв, так і виробників сільськогосподарського обладнання та техніки. Наше елеваторне обладнання було включене до її переліку в перший же рік роботи. Ми активно співпрацювали зі своїми замовниками по цій програмі, адже 25% вартості обладнання, які повертаються агропідприємству, — немаленька сума. А що добре нашим партнерам — добре і нам», — зазначила Валерія Калашник.

За її словами, доки вона діяла, близько третини клієнтів подавались та одержали компенсацію від держави за придбане обладнання.

«Така ж частина наших замовників, мабуть, могла б отримати свої відшкодування і за ці два роки, доки програму було призупинено. Адже агропідприємства продовжували розширювати потужності, і компенсації були б дуже доречними, враховуючи брак обігових коштів та загалом ті умови, за яких нам всім доводиться працювати вже майже два роки», — додала директорка компанії.

Наразі дію програми вже поновлено, на 2024 рік в держбюджеті нею передбачено 1 млрд грн.

«Сподіваємося, це допоможе тим аграріям, які вимушено призупинили будівництво, повернутися до реалізації своїх проєктів», — підсумувала Валерія Калашник.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!