Програма компенсацій за вітчизняну сільгосптехніку дозволить створити майже 9000 робочих місць, – Свириденко

Джерело:  Цензор.НЕТ
сільгосптехніка

Реалізація програми часткової компенсації аграріям вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва дозволить створити приблизно 9 тис. нових робочих місць і залучити 1,5 млрд грн додаткових податків у бюджет.

Такі підрахунки Міністерства економіки озвучила перша віцепрем’єр-міністерка України – міністерка економіки Юлія Свириденко.

“Підтримка вітчизняного виробника та стимулювання розвитку виробництва – одне з ключових завдань уряду. Ми прагнемо створити умови для розвитку бізнесу. На це спрямована ціла низка програм, які реалізуються сьогодні в Україні. Наприклад, на програму компенсації 25% коштів за придбану сільгосптехніку вітчизняного виробництва в держбюджет цього року закладено 1 млрд грн. За підрахунками, коштів вистачить для підтримки приблизно 4 тис. заявок. Свого часу ця програма подвоїла частку вітчизняної сільгосптехніки на внутрішньому ринку та дозволила запустити виробництво нової техніки, яку раніше не випускали. Ми маємо сподівання цей результат перевершити”, – сказала Свириденко.

Перелік вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується коштом бюджету, до початку широкомасштабного вторгнення включав понад 200 вітчизняних виробників сільгосптехніки та 17 тис. позицій техніки та різноманітного обладнання.

Найближчим часом Міністерство економіки планує оголосити подання оновлених заявок виробників. Очікується, що після оновлення перелік так само міститиме сотні виробників.

Свириденко додала, що актуальною та затребуваною залишається програма доступних кредитів “5-7-9”.

За її словами, з початком широкомасштабного вторгнення не менш вагому роль в підтримці виробників стали відігравати грантові програми з переробки, гранти на започаткування та розвиток власного бізнесу тощо.

Минулого року було ухвалено позитивних рішень щодо надання грантів за програмою “Власна справа” на суму 2,4 млрд грн. Загалом із початку дії програми гранти загальним обсягом 3 млрд грн будуть надані 13,5 тис. підприємців, які зобов’язалися створити 25 тис. робочих місць.

За час дії грантової програми для переробних підприємств, ухвалено 660 позитивних рішень щодо надання грантів на загальну суму понад 3,3 млрд грн, за умовами програми отримувачі грантів створять понад 10 тис. нових робочих місць. 

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!