Прогнози опадів на півдні Бразилії та Аргентині знімають спекулятивний фактор погоди на ринку сої та кукурудзи

микс

Після виходу досить нейтральних січневих звітів USDA – котирування на сою і кукурудзу почали знижуватися, але в найближчий тиждень тиск на котирування ще посилиться на тлі поліпшення погодних умов в Південній Америці, що на якийсь час знімає спекулятивний фактор погоди.

На цьому тижні в Аргентині і на півдні Бразилії встановилася дуже спекотна погода з температурами 30-35 градусів, що ще сильніше збільшує стрес для посівів кукурудзи і сої, які тільки недавно посіяні.

На найближчий тиждень в Аргентині прогнозується зниження температури і прихід опадів на цілих 5-7днів, що поліпшить умови вирощування, але частина потенціалу врожаю сої вже втрачена, що і відзначили експерти USDA знизивши прогнози виробництва сої на 3 млн т до рівня 46,5 млн т, що відповідає торішньому результату. Рівень води в річці Парана впав до рекордно низького рівня поблизу внутрішнього зернового портового вузла Росаріо, що змушує вантажні судна завантажувати на 30% менше зерна, ніж зазвичай і призводить до зниження обсягів поставок сої на заводи.

У Бразилії посушливі умови в південних штатах знижує потенціал виробництва кукурудзи першого врожаю та сої, а зайві опади на півночі і в центрі стримують Початок збирання сої.

Але нарешті, опади перемістилися з півночі на південь і в найближчий тиждень на півдні Бразилії встановитися дощова погода, яка поліпшить стан посівів та збільшить запаси вологи перед посівами другого врожаю кукурудзи сафрінья.

Експерти USDA в своєму січневому звіті більш істотно знизили прогноз, ніж аналітики виробництва сої в Бразилії на 5 млн т до 139 млн т (138 млн т в 2020/21мг), що виявилося нижче оцінок місцевих аналітиків, які бачать виробництво на рівні 140-141млн т, а також знизили прогноз виробництва кукурудзи на 3 млн. т до 115 млн т проти 87 млн т в минулому сезоні.

Прискорення збирання сої, а потім сівби кукурудзи другого врожаю при сприятливих опадах буде надавати понижуючий тиск на ціни.

На цьому тижні потужна штормова система пройшла в США, і принесла опади у вигляді дощу і снігу, але посушливі умови в зоні вирощування озимої пшениці зберігаються особливо на тлі температур вище норми.

У районах південних рівнин східні райони знову отримають велику порцію опадів, в той час як на заході регіони страждають від посушливих умов, що несприятливо для посівів озимої пшениці.

Шторми принесли рясні снігопади на Середній Захід та Північні рівнини, що сприятливо з огляду на прихід нової хвилі арктичного повітря наступного тижня.

Агрометеорологічні умови в грудні, і в першій декаді січня для зимівлі озимих зернових культур в європейській частині Росії та Україні були переважно задовільними. Погода значно тепліше звичайної без сильних морозів і досить хорошими опадами, які поповнюють запаси вологи в грунті.

 

GrainTrade

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!