Прогнозується помірно позитивний рік для світового птахівництва

Джерело:  Meatinfo

У своєму останньому звіті з птахівництва за перший квартал 2024 року Rabobank очікує помірно позитивних умов у сегменті птахівництва, прогнозуючи зростання від 1,5 до 2 відсотків цього року.

Очікується, що зниження виробничих витрат призведе до більш доступних цін на курку, що стимулюватиме споживання у 2024 році. Цей прогноз свідчить про відновлення порівняно із зростанням на 1,1%, яке спостерігалося у 2023 році. Основними регіонами зростання, за прогнозами, будуть Південно-Східна Азія, Близький Схід та Латинська Америка.

Аналітики Rabobank зазначають, що виробники мають збалансувати зростання пропозиції з відносно повільним зростанням попиту, особливо у США, Таїланді, Індонезії, Китаї та Євросоюзі, які стикаються із проблемою надмірної пропозиції.

Rabobank підкреслив, що споживачі, як і раніше, чутливі до цін через слабкий економічний контекст, що змушує виробників пропонувати доступні продукти через канали, орієнтовані на ціни.

Очікується, що у 2024 році вартість кормів дещо знизиться, проте глобальні геополітичні проблеми та погодні явища, такі як СВО в Україні та близькосхідний конфлікт, все ще можуть вплинути на ринок, поряд із цінами на нафту та газ.

Незважаючи на уповільнення зростання світової торгівлі, Rabobank очікує подальшого розширення торгівлі, особливо сирим курячим м’ясом. За прогнозами, ринок поступово відновлюватиметься завдяки зростанню споживчих витрат на ключових ринках, таких як ЄС, Великобританія та США.

У звіті також визнається потенційний вплив пташиного грипу на ринок м’яса птиці у 2024 році. Це захворювання вже вплинуло на виробництво та торгівлю в США та Європі, і зараз повідомляється про випадки захворювання на комерційних фермах у Північній Америці та Європі.

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!