Прогноз дощового квітня пропонує неоднозначний зиск для озимої пшениці та кукурудзи в США

Джерело:  IDK
кукурудза стан посівів

Стан урожаю озимої пшениці в США, нарешті, повернувся до більш нормального рівня після двох сезонів, затьмарених значною посухою, що є гарною ознакою для перспектив урожаю.

У той же час американські фермери почали сіяти кукурудзу, хоча більш вологі прогнози на квітень можуть обмежити темпи посівних робіт, так і потенційне розширення площ.

У своєму першому звіті про стан урожаю весняного сезону Міністерство сільського господарства США в понеділок оцінило 56% врожаю озимої пшениці в США в хорошому або відмінному (GE) стані, що трохи нижче за торговий прогноз у 57%, але значно вище 28%. та 30% бачили цього тижня за останні два роки.

Показник 56% GE ідентичний того ж тижня у 2019 році, останньому врожаї, який показав високі врожаї, і є покращенням на 6 процентних пунктів порівняно з кінцем листопада, коли Міністерство сільського господарства США востаннє публікувало національні рейтинги пшениці.

Стан урожаю ранньою весною, що набагато перевищує 50% GE, а також будь-яке поліпшення з пізньої осені зазвичай є нижньою межею потенційної врожайності десь поряд з довгостроковим трендом. Винятком став 2007 рік, сумнозвісний нестабільною погодою у всьому світі, що призвело до низьких урожаїв пшениці в США.

Поточні умови перебувають у межах урожаю 2016 року, який, як і раніше, є національним рекордом урожайності. Деякі вважають 2016 кліматологічним аналогом 2024 року, при цьому очікується, що до середини року сильне Ель-Ніньо перейде в Ла-Нінья. Ель-Ніньо часто представляє вологі зимові та весняні умови на південних рівнинах США, де вирощується найкращий у країні сорт пшениці — тверда озима.

Опади в Канзасі, найбільшому виробнику пшениці, становили менше 50% від норми як у березні 2016, так і в 2024 році, хоча у квітні 2016 по всьому штату випала майже рекордна кількість опадів. Прогнози уряду США припускають, що до середини квітня в більшості районів вирощування пшениці озимої врожай буде вологішим, ніж зазвичай.

Повний прогноз уряду США на квітень показує, що місяць може бути вологішим у серці Кукурудзяного поясу, особливо на сході. Вологість дуже потрібна, але якщо її продовжити, це може уповільнити весняну посадку.

На неділю американські фермери посіяли 2% кукурудзи, що є нормальною нормою. Зазвичай близько 5% висаджується до середини квітня і ближче до 30% – до кінця місяця, але в деякі з швидкоплідних років у квітні засівається понад 50%.

У багато років швидкої посадки кукурудзи площі під кукурудзою були більшими, ніж повідомлялося в березневому опитуванні Міністерства сільського господарства США, на що ринок, можливо, розраховує цього року, потенційно значною мірою. Це дослідження, проведене минулого тижня, показало, що в 2024 році посіви кукурудзи становитимуть 90 мільйонів акрів, що значно нижче за торговий прогноз в 91,8 мільйона.

Востаннє масштабні затримки з посівом кукурудзи в США спостерігалися у 2019 році, хоча надмірні опади були проблемою у травні та червні, а не у квітні. Умови Ель-Ніньйо також спостерігалися навесні 2019 року.

Міністерство сільського господарства США минулого тижня прогнозувало зниження посівів пшениці у США на 4% порівняно з аналогічним періодом минулого року, а озимих сортів – на 7%. Це означає, що для озимого врожаю цього року потрібні хороші врожаї, щоб перевершити минулорічні. Незважаючи на жахливі оцінки врожаю рік тому, остаточний урожай озимої пшениці в 2023 році виявився значно вищим за початкові прогнози завдяки блискучим результатам у багатьох штатах м’якої червоної озимої пшениці.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!