Продовольча безпека у світлі подій цієї весни

Джерело:  УкрАгроКонсалт
зерно
UkrAgroConsult

Автори статей:

Питання продовольчої безпеки завжди турбувало людство через постійне зростання населення планети на фоні поступового виснаження природних ресурсів. Але цьогоріч продовольча безпека вийшла на перший план завдяки збройній агресії росії проти України на додачу до і без того невтішних прогнозів щодо врожаю зерна у 2022 р.

Згідно з оцінкою USDA, виробництво пшениці у світі вже другий рік поспіль буде нижчим за споживання. Щоб уникнути зростання кількості частки голодуючих, основним експортерам пшениці доведеться збільшити свій експорт, не дивлячись на подекуди невтішні перспективи майбутнього врожаю.

Так, у 2022/23 МР USDA очікує на зростання експорту зі сторони Канади, ЄС, Індії та росії. У випадку Канади та росії – це логічно, бо в цих країнах очікується значне зростання врожаю. Щодо ЄС та Індії є питання, адже у них обсяг виробництва в порівнянні з попереднім сезоном має скоротитися, зазначають аналітики УкрАгроКонсалт.

13 травня Індія повідомила про обмеження експорту пшениці, чим викликала значний ажіотаж на світовому ринку – ціни знову пішли в гору.

Повна версія статті доступна передплатникам аналітичного звіту «AgriPriceMentor» від УкрАгроКонсалт.

Ви можете отримати зразок звіту та оформити передплату тут.

Будьте впевнені у своїй бізнес-стратегії з професійною аналітикою та прогнозами агроринку України та Чорноморського регіону.

Позначки:, , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!