Проблеми з урожаєм у Бразилії підтримали ціни на сою

Джерело:  Оilworld
доллар

Ціни на сою підскочили до максимальної оцінки із 24 січня. Найактивніший контракт на соєві боби на торговій палаті Чикаго (CBOT) виріс на 2,78% до $12,48 за бушель до 23 години за Гринвічем, у понеділок. Повені у ключовому штаті Бразилії загрожують скоротити постачання з боку провідного світового експортера.

Ціни на пшеницю підскочили на 4,22%, на новинах про посушливу погоду у найбільшому експортері росії. Пшениця зросла на 4,22% до $6,48 за бушель, а кукурудза зміцнилася майже на 2% до $4,69 за бушель.

Перспективи врожаю сої в Ріу-Гранді-ду-Сул, який мав стати другим за величиною виробником у Бразилії після штату Мату-Гросу, швидко погіршуються після того, як зливи затопили поля, а близько чверті соєвих бобів ще не прибрано.

Штат також є шостим за величиною виробником кукурудзи у Бразилії.

В Аргентині хвороба кукурудзи, що поширюється листовійками, та несприятливі погодні умови спонукали Зернову біржу Буенос-Айреса знизити оцінку врожаю кукурудзи в Аргентині у 2023/24 році на 3 мільйони метричних тонн до 46,5 мільйонів тонн.

Побоювання з приводу втрат урожаю в Росії сприяли зростанню ринку пшениці протягом останніх кількох тижнів: пшениця CBOT зросла на 8% у квітні.

«Спекулянти робили ведмежі ставки на пшеницю Чикаго протягом майже двох років, але надмірно посушлива погода в росії, найбільшому експортері, а також побоювання з приводу інших світових культур пшениці останнім часом спровокували помітне коротке покриття», – написала Карен Браун, ринковий аналітик.

Російська сільськогосподарська консалтингова компанія ІКАР знизила прогнози врожаю пшениці в росії до 91 мільйона тонн з 93 мільйонів тонн та експорту пшениці до 50,5 мільйона тонн з 52 мільйонів тонн, повідомило агентство у п’ятницю.

Великі спекулянти скоротили свої чисті короткі позиції щодо ф’ючерсів на кукурудзу торгової біржі Чикаго на тижні, що завершився 30 квітня, показали нормативні дані, опубліковані в п’ятницю.

Щотижневий звіт Комісії з торгівлі товарними ф’ючерсами про зобов’язання трейдерів також показав, що некомерційні трейдери, категорія, до якої входять хедж-фонди, скоротили свою чисту коротку позицію щодо пшениці CBOT та чисту коротку позицію щодо соєвих бобів.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!