Правота на боці фермерів: аграрний міністр Польщі підтримав протести

Джерело:  AgroPortal.ua
Чеслав Секерський

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський заявив, що протести фермерів проти напливу товарів з України є виправданими. Про це він сказав у ефірі Польського радіо.

«У фермерів є законні побоювання, очікування, вимоги обмежити надмірний приплив товарів з України, а також з інших неєвропейських ринків на територію ЄС, зокрема до Польщі», — сказав міністр.

Він зазначив, що Польща веде двосторонні переговори з Україною про те, щоб встановити певні квоти, обсяги, які контролюватимуться.

«Якщо певного товару буде забагато, то буде блокада», — сказав Секерський.

Міністр визнав, що протести польських, французьких і німецьких фермерів були дуже корисними для тиску на Європейську комісію.

Секерський підкреслив, що у певних сферах буде потрібна повна блокада імпорту, як у випадку з зерновими.

«Можливо, це буде потрібно по цукру, м’ясу птиці — ми це аналізуємо. Ми будемо вносити пропозиції до ЄК, але ми також хочемо встановити це у відносинах з Україною. Ми будемо вести переговори однозначно до кінця, тому що правота на боці фермерів і Мінагрополітики, яке має схожу з фермерами позицію», — додав він.

Протести фермерів і блокування українського кордону також підтримав Єврокомісар з питань сільського господарства Януш Войцеховський.

«Шановні фермери, учасники протестів! Ще раз дякую за продовольчу безпеку, яку ви забезпечуєте усім нам, і за ваші зусилля для захисту довкілля, клімату та благополуччя тварин. Я з вами, я поважаю ваш протест, я підтримую ваші вимоги», — написав Войцеховський у соцмережі Х.

Єврокомісар пообіцяв санкціонувати обмеження на ввезення цукру, м’яса птиці та яєць з України. За його словами, вже підготовлено відповідний проєкт рішення на рівні ЄС.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!