Прагнення Китаю збільшити виробництво зерна зайшло в глухий кут

Джерело:  IDK
Китай

Прагнення Китаю збільшити виробництво зерна зайшло в глухий кут, через яке подальше збільшення виробництва утруднено, повідомили державні ЗМІ у понеділок, оскільки Пекін розпочав нову кампанію зі збільшення внутрішнього виробництва на 50 мільйонів метричних тонн до 2030 року.

Найбільший у світі імпортер зерна повідомив про рекордний урожай кукурудзи минулого року та рекордні врожаї інших зернових, але продовжує прагнути до збільшення виробництва на тлі зростаючої напруженості у відносинах з деякими торговими партнерами, кліматичних катастроф і військових конфліктів.

«У нинішній ситуації, коли збільшувати виробництво стає дедалі важче, країна розпочала новий раунд дій щодо збільшення потужностей із виробництва зерна», — пише державна газета Economic Daily.

Виробництво таких культур, як соєві боби, кукурудза, пшениця та рис, обмежується нестачею робочої сили, старінням сільськогосподарської робочої сили, нестачею орних земель, невеликими розмірами виробничих одиниць та відсутністю сільськогосподарських технологій, йдеться у доповіді.

“Ключ до підвищення комплексного потенціалу виробництва зерна лежить у науці та технологіях”, – додали в ньому.

Пекін заявив, що цього року зосередиться на прискоренні використання високоврожайних сортів сільськогосподарських культур та механізації, прагнучи подальшого підвищення продовольчої безпеки.

Уряд також розширив свій бюджет за рахунок накопичення зерна та харчових олій і посилив політику заохочення посівів зернових.

«На орних землях із поганим станом та труднощами у механізації фермерам активно пропонується сіяти кукурудзу, картопля, сою та інші високопродуктивні та стабільно врожайні культури для ефективного поповнення посівних площ та виробництва зернових», — йдеться у повідомленні.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!