Повені в Австралії можуть призвести до проблем на міжнародному ринку пшениці

Джерело:  УкрАгроКонсалт
пшеница
UkrAgroConsult

Повінь у східній Австралії погіршує якість пшениці в одному з найбільших світових експортерів, погіршуючи глобальний дефіцит високоякісного сорту пшениці, який використовується для виготовлення хліба та локшини рамен, повідомля УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

Це може призвести до проблем на міжнародному ринку пшениці, який розраховував на високий врожай з Австралії. Хоча врожай, ймовірно, буде великим, проливні зливи та повені можуть перетворити значну частину врожаю у пшеницю фуражної  якості з падінням долі продовольчої пшениці.

Занепокоєння якістю виявляється у зростанні премії для продовольчої пшениці зі східної частини над фуражною, яка в листопаді досягла рекордного рівня. Відсутність зерна відповідної якості на східному узбережжі в 2022 році означає, що попит на пшеницю високої якості  зростає, повідомили у Australian Crop Forecasters.

Незважаючи на те, що Індонезія та Філіппіни купують пшеницю загального призначення ASW, ці країні кваліфікують пшеницю ASW як придатну для  виробництва борошна.

Вплив повені на якість пшениці в східній частині країни все ще важко передбачити, погода не дозволила фермерам почати збирати врожай. За даними Maxar, наступного тижня погода буде залишатися вологою в Новому Південному Уельсі.

За даними Australian Crop Forecasters, оскільки аналітики та фермери тільки починають отримувати більш чітке уявлення про «розкладку від хорошого до поганого» по врожаю, всі ознаки вказують на підвищення цін на будь-яку пшеницю.

Для Китаю це може виявитися проблемою. Країна, один із провідних імпортерів світу, закуповує в Австралії в 2022 році більше, ніж будь-коли. Понад 60% китайського імпорту надійшло за перші 10 місяців 2022 року, що більш ніж вдвічі перевищує частку за весь 2021 рік, свідчать митні дані та розрахунки Bloomberg.

Дощі також уповільнили збір врожаю в деяких частинах Західної Австралії, ще одного величезного регіону виробництва пшениці, де місцева галузева асоціація прогнозує ще більший врожай. За даними USDA, експорт пшениці може досягти 26 млн тонн в сезоні 2022/23, що майже втричі перевищує обсяг сезону 2019/20, коли поставки були скорочені через посуху.

Позначки:, , , , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!