Потенціал залучення робототехніки в агро у 2023 році зростатиме, – думка

Джерело:  AgroTimes
дрон

Українським аграріям у 2022 році вдалося обробити понад 1,2 млн га за допомогою найбільшого флоту дронів-обприскувачів у Європі. У 2023 році потенціал залучення робототехніки в агро продовжить зростати, і тренд до ресурсоощадності стане мейнстримом не лише через економію, а саме завдяки усвідомленому переходу до інновацій.

Про це під час Всеукраїнської науково-практичної конференції «Агробізнес і освіта: сучасні моделі розвитку та співпраці» повідомив співзасновник компанії DroneUA Валерій Яковенко.

Переваги українських аграріїв – прагнення до набуття нових знань і швидкість їх застосування. Згодом українські сервісні компанії надаватимуть послуги аграріям інших країн і для цього потрібно більше кваліфікованих кадрів.

«Ми в DroneUA вже зараз формуємо професійну базу через взаємодію з університетами: відкрили сучасну лабораторію «Академія Інновацій XAG» у НУБІП; долучилися до створення навчальної програми «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві», а також стали одними із бізнесів-менторів освітньої програми «Агрокебети». Усе це підтверджує: Україна впевнено здобуває першість у впровадженні AgTech-технологій і має в цьому величезний потенціал. Тому ми, як представники бізнесу, націлені інвестувати всі можливі ресурси в молодих фахівців, аби надалі розвивати Україну у сфері інновацій і гідно презентувати її на світовій арені», – розповів Яковенко.

Нагадаємо, вітчизняний ринок дронів-обприскувачів став лідером у Європі.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!