Посушлива погода впливає на пшеницю в Австралії

Джерело:  IDK
колоски

Враховуючи очікуване скорочення посівних площ та врожайності, виробництво пшениці в Австралії в 2024-25 маркетинговому році прогнозується на рівні 25,8 млн тонн, що на 3% нижче за середній показник за попередні 10 років, згідно зі звітом Іноземної сільськогосподарської служби (ФАС) Міністерства сільського господарства США.

Прогнозований обсяг виробництва трохи нижчий від торішнього врожаю в 26 мільйонів тонн і набагато нижчий за рекордний урожай у 40,5 мільйонів тонн у 2022-2023 роках, повідомила ФАС.

Агентство прогнозує скорочення посівних площ пшениці на 400 тисяч гектарів у 2024-2025 роках.

“Це пов’язано з абсолютно різними умовами вирощування на початку періоду посадки між східними та західними виробничими регіонами Австралії”, – заявили у ФАС.

Він зазначив, що у східній частині країни за перші чотири місяці 2024 року випала кількість опадів у середньому або вище за середній, у той час як західна та південна Австралія «вступили на початок періоду посадки з вологістю ґрунту в кореневій зоні нижче середнього і ще не щоб отримати осінні дощі, щоб серйозно зайнятися зимовими посівами».

Традиційно один із найбільших у світі експортерів пшениці, Австралія, згідно з прогнозами, експортує 17,5 мільйонів тонн у 2024-2025 роках, що на 13% менше, ніж у попередньому році.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!