Посушлива погода в Україні та рф продовжує турбувати трейдерів

Джерело:  GrainTrade
кукурудза

У США, Канаді та Західній Європі пройшли сприятливі для посівів дощі, але посушлива погода у причорноморських країнах зменшує потенціал майбутнього урожаю.

На Середньому Заході та Рівнинах США зберігається сприятлива погода, прогнозовані днями дощі уповільнять сівбу, але поповнять запаси вологи та покращать стан посівів. Фермери в перервах між дощами активно сіють яру пшеницю та кукурудзу, тому наступного тижня можуть завершити роботи. Нормальні температури найближчим часом сприятимуть розвитку посівів.

У преріях Канади періодичні зливи затримують сівбу. Наступного тижня фронт принесе чергову хвилю опадів та зниження температур, що затримає сівбу, але покращить перспективи урожаю каноли та пшениці в районах, які страждали від посухи.

На півдні Бразилії сильні дощі затримують збирання сої, яка загалом в країні обмолочена на 96% площ, тоді як кукурудзу першого урожаю зібрано на 75% і вже почалося збирання другого урожаю. Наступного тижня опади поширяться на північніші райони, де вирощують кукурудзу другого урожаю, що покращить стан посівів, але в основному штаті-виробнику Мато Гросу погода залишиться сухою.

В Аргентині суха та холодна погода в наступні 7-10 днів дозволить прискорити збирання сої та кукурудзи, але можливі заморозки негативно вплинуть на посіви та укорінення озимої пшениці.

На більшій частині Європи наступного тижня триватимуть дощі, особливо у Франції та Німеччині. Надмірне зволоження на тлі низьких температур негативно вплине на посіви. Дощі очікуються і на сході Європи, де поки зберігається дефіцит опадів.

На більшій частині Австралії наступного тижня пройдуть сприятливі для сівби опади. Температура води у Тихому океані протягом кількох наступних тижнів наближатиметься до сприятливого сценарію Ла-Нінья, що збільшить імовірність опадів, потрібних для посівів озимини.

У причорноморських країнах – Україні, Румунії, Молдові та південному заході рф панує суха спекотна погода, яка знижує потенціал урожаю та залишається основним чинником підтримки пшеничних котирувань на світових біржах. У квітні та травні кількість опадів була значно нижчою за норму, а наступного тижня фронт з Західної Європи принесе дощі та зниження температур в Болгарію, Румунію, Молдову та окремі регіони України.

На європейській та азійській частині рф в наступні 7-10 днів очікується суха та тепла погода, сприятлива для завершення сівби, яку затримали заморозки та дощі. На Північному Кавказі, в Західному Сибіру та Приморському краї сильні дощі позитивно вплинуть на посіви ярої пшениці. Проте суха погода без опадів в причорноморських регіонах вирощування озимої пшениці знижує потенціал урожаю.

Позначки:, , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!