Постачання ріпаку з Молдови в поточному сезоні скоротилося в 3,4 рази

Джерело:  Agroexpert.md

За перші 3 місяці сезону 2024/2025 (липень-вересень) з Республіки Молдова було експортовано 62 082 тонни ріпаку, що у 3,4 рази менше порівняно з аналогічним періодом минулого року, передає молдавський галузевий портал Agroexpert.md.

Причиною такого зниження є низький урожай, а також прогнози підвищення цін, через які фермери неохоче ухвалюють рішення про продаж, стверджує експерт агроринку Молдови Юрій Рижа.

Ринок ріпаку нині характеризується низькою активністю: фермери виявляють небажання продавати, а покупці також дуже активні через зниження міжнародного попиту. У Болгарії переробний завод у Русі вже у серпні накопичив запаси ріпаку, і очікується початок наступних великих закупівель.

Що стосується напрямів експорту ріпаку в період з липня по вересень 2024 року, то перші два залишилися незмінними — Румунія (42 546 тонн), за якою слідує Болгарія (8 202 тонни).При цьому, як зазначає аналітик, зі списку напрямків зникли країни, куди у попередні сезони вивозилися великі обсяги – Голландія, Греція, Непал, Туреччина, Бангладеш та ін.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!