Посівна площа під ячмінь на Хмельниччині зросла на понад чверть

Джерело:  Поділля News
посівна

Площа для збирання озимих культур на зерно та зеленого корму цьогоріч на Поділлі на 3,6% більша, ніж торік. Аграрії мають намір зібрати врожай із 311,3 тисячі гектарів.

Збільшення посівних площ зафіксоване майже за всіма культурами. Скажімо, під озиму пшеницю відведено 200,6 тисячі га при зростанні на 2,9%, ячмінь – 13,5 тисячі, що більше минулорічних показників на 27,6%.

Падіння – майже вдвічі – спостерігається лише в посівах озимого жита. Цього року його збиратимуть лише з тисячі гектарів, що вдвічі менше, ніж у 2023-му.

Зрозуміло, коли йдеться про зерно, це передусім стосується агропідприємств, на які припадає 277,6 тисячі га – 89,1% площ краю, відведених під ці культури. Агробізнес збільшив площу ланів на п’ять відсотків; найбільше – саме на ячмінь – на 42,1% до 10,8 тисячі га.

Господарства населення, на котрі припадає лише одна десята обласних посівів зерна та корму, цьогоріч зменшили площі на 6,3%. Передусім це стосується жита, якому подоляни-приватники віддали лише 231 гектар, що вп’ятеро менше, ніж торік.

Найбільше селяни посіяли пшениці. Її вирощують на 30,1 тисячі гектарів, що на 3,5% менше, ніж торік, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!