Посівна кампанія у цьому році проходить більш інтенсивно, ніж минулого року

Джерело:  УНН
сев

Цьогорічна весняна посівна кампанія в Україні проходить інтенсивніше та швидше, ніж торік, причому активна сівба відбувається в усіх регіонах, включно з прифронтовими територіями, де фермери стикаються з проблемами, пов’язаними з мінуванням та бойовими діями.

Посівна кампанія у цьому році проходить більш інтенсивно, ніж минулого року. Традиційно активну посівну кампанію проводять південні регіони. Однак аграрії на прифронтових територіях стикаються з проблемами замінування та веденням бойових дій. Про це під час брифінгу розповів заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

“Традиційно для нас це звичайно південні регіони України. Активніше перші вступили Херсонщина, Миколаївщина, Одещина, але зараз ми бачимо і західна Україна, і північ України теж активно виходять в поля. Полтавщина досить активно входить в посів цукрового буряку. Сказати, що якісь регіони відстають не можна, навпаки у нас в цьому весняному циклі посівної кампанії проходить більш інтенсивно, швидше, ніж минулого року. Ми констатуємо, що всі досить підготовлені” – сказав Марчук.

Марчук зазначив, що на прифронтових територіях аграрії стикаються з проблемами замінування та веденням бойових дій.

“Але завдяки роботі наших розмінувальних груп, саперних груп ми маємо констатацію, наприклад, по Херсонщині в три рази збільшилися посівні площі. Якщо минулого року брати цей період, то там посівні площі складали в межах 54 тис. га, то зараз це понад 152 тис. га. Є шанси на кількість посівів, які зростуть у цьому регіоні, а отже кількість виробників, які будуть задіяні в роботі, зможуть забезпечити життєдіяльність своїх підприємств” – додав Марчук.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!