POSCO відправила першу партію зерна до Кореї через порт «Південний»

Джерело:  Порти України
Bonita

Posco International відправила до Південної Кореї першу партію фуражного зерна у відповідності з «Ініціативою щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів». Про це повідомила прес-служба Posco.

Балкер Bonita (прапор — Ліберія) з 61 тис. тонн кукурудзи вирушив з порту «Південний» у середині серпня. Його прибуття до порту Інчхон у Південній Кореї очікується наприкінці вересня.

Корейська влада розраховує, що ця партія допоможе полегшити нестачу кормів для великої рогатої худоби. Як зазначає видання, дефіцит кормів на тлі міжнародної обстановки вже спричинив зростання цін на худобу.

POSCO International — єдина корейська компанія, яка володіє та керує експортним зерновим терміналом «Миколаївський комбінат хлібопродуктів» (МКХП) у Миколаївському порту. Термінал відкрився у вересні 2019 року. Станом на лютий із терміналу відправлено 2,5 млн тонн зерна до Кореї, Європи, Північної Африки та Близького Сходу.

Робота терміналу МКХП була тимчасово припинена з лютого 2022 року через російське військове вторгнення, у червні він відновив наземні операції. Транспортування зерна здійснювалося автомобільним транспортом, оскільки чорноморські порти були заблоковані.

Зерновий термінал МКХП планував перевалити 2 млн тонн зернових у 2021-2022 маркетинговому році (МР, липень 2021 — червень 2022).

Наприкінці липня представники України, Туреччини та ООН підписали у Стамбулі Ініціативу щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів, яка покликана частково розблокувати українські морські порти Одеса, Чорноморськ і «Південний» для експорту зерна та добрив. Аналогічну угоду ООН та Туреччина підписали з Росією.

У серпні в рамках реалізації «зернової ініціативи» з портів Одеса, Чорноморськ та «Південний» зерновим коридором у Чорному морі відправлено 1,72 млн тонн агропродукції, яку вивезли 68 суден.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!