Порти Рені та Ізмаїл можуть поєднати залізницею

Джерело:  Rail.insider
жд

Українські дунайські порти Рені та Ізмаїл можуть поєднати прямим залізничним сполученням. Про це розповів міністр інфраструктури України Олександр Кубраков під час виступу на Конференції з питань відновлення України у швейцарському місті Лугано.

Посадовець зауважив, що наразі максимальна увага приділяється удосконаленню експортних можливостей, зокрема портів на Дунаї.

«Якщо у березні через них було відвантажено 400 тис. т, то зараз ця цифра сягає 1,5 млн т. І, я думаю, вона буде і надалі рости. І цього ми досягли з обмеженими інвестиціями. Для збільшення пропускної спроможності ми розробили програму з модернізації портів на Дунаї», — повідомив міністр.

За словами Олександра Кубракова, програма з розбудови річкових вантажних перевезень містить чотири компоненти і потребує 200 млн доларів інвестицій.

По-перше, йдеться про подальшу імплементацію проєкту з навігації «Дунай—Чорне море» та роботи з поглиблення дна портів Рені та Ізмаїл.

По-друге, Україні потрібно модернізувати наявні судна, а згодом і розпочати будівництво нового навігаційного флоту.

«Наразі транспортування здійснюється суднами, яким понад 20 років. Вони потребують модернізації. Ми розуміємо, що нам потрібно використовувати кораблі більшої потужності. Ми працюємо над тим, щоби збільшити парк наявних суден», — наголосив Олександр Кубраков.

Третім компонентом програми розвитку вантажоперевезень Дунаєм має стати безпосередньо модернізація портів Ізмаїл, Рені, Усть-Дунайськ для збільшення їхньої пропускної можливості.

«Порти Дунаю вже демонструють фантастичні результати, але ми плануємо збільшити їхню потужність до 25 млн т вантажів на рік», — сказав міністр.

Нарешті необхідно створити умови для безперешкодного сполучення між портами залізницею, зокрема побудувати з ними пряме залізничне сполучення.

«Ми хочемо збільшити потужності залізниці Ізмаїл—Рені, що зробить нас ще більш ефективними», — зауважив посадовець.

Як повідомлялося раніше, у Лугано (Швейцарія) відбулася Конференція з питань відновлення України, де презентують проєкт відповідного плану.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!