Портові термінали Чорноморська передадуть у концесію

Джерело:  Rail.insider
Чорноморськ

Частину терміналів морського порту Чорноморськ передадуть у концесію. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Передати у концесію планується перший, контейнерний та п’ятий термінали.

«Процес розпочався ще до повномасштабного вторгнення РФ, зараз міністерство його відновлює», — пояснюється у дописі.

Перший етап — розробка технічно-економічного обґрунтування, наступний — проведення конкурсу серед охочих отримати в концесію термінали порту Чорноморськ.

Підготовку ТЕО профінансує Глобальний інфраструктурний фонд, експертів і консультантів залучає Європейський банк реконструкції та розвитку і Міжнародна фінансова корпорація.

 «Задача майбутнього інвестора — ефективно управляти терміналами морського порту Чорноморськ та розвивати їх. Що дасть концесія державі? Україна щороку отримуватиме концесійний внесок та стабільні надходження податків до бюджету. Приватне партнерство приведе до значних інвестицій, дасть змогу оптимізувати логістику перевезень та підвищить якість надання послуг», — уточнив віцепрем’єр-міністр —міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

У відомстві також зауважили, що Україна вже має досвід передачі портової інфраструктури у концесію. Зокрема, в 2021 році Міністерством інфраструктури та ДП «Адміністрація морських портів України» приватним партнерам держави передали державні стивідорні компанії морських портів Херсон та Ольвія. Активній роботі цих об’єктів завадило повномасштабне вторгнення РФ.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!