Порт Констанца продовжує відігравати важливу роль в українському експорті

Джерело:  УкрАгроКонсалт
Автор:  Максим Харченко
Констанца
UkrAgroConsult

Автори статей:

Максим Харченко
Аналітик ринку логістики

Перевалка агропродукції на експорт в порту Констанца в листопаді склала майже 3 млн тонн, що включає в себе 900 тис. тонн транзитної продукції, в основному з України. Нагадаємо, що перевалка у жовтні 3.97 млн тонн, що є рекордом для поточного 23/24 МР. Основними товарами для експорту у листопаді стала пшениця, кукурудза та рапс, що не відрізняється від попереднього місяця. Основним трендом стала практична відсутність обсягів ячменю та нарощування експорту соняшникової олії.

5 основних терміналів перевалили 44.8% агропродукції на експорт, або 1.34 млн тонн. Саме ці термінали використовувались експортерами для відправки агропродукції в країни Південно-Східної Азії: Сінгапур, Таїланд, В’єтнам.

Згідно з оперативними даними за листопад, в порт Констанца прибуло 768 барж з агропродукцією на борту обсягом в 1 млн тонн. Основними товарами стали пшениця – 379 тис. тонн, кукурудза – 278 тис. тонн та соняшникова олія – 170 тис. тонн.

Судячи по суттєвій кількості барж, які прямували у листопаді з українських портів Ізмаїл та Рені, порт Констанца у Румунії продовжує відігравати важливу роль в українському аграрному експорті. Така ситуація зберігається навіть попри відкриття нового українського зернового коридору.

Щоб бачити як змінюється динаміка експорту агропродукції в порту Констанца, а також відслідковувати всі останні тренди, ми пропонуємо підписатися на оновлений LINE UP звіт, який вже доступний за посиланням.

Повна версія доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який об’єднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я, звітів, з історичними даними, а також інструменти обробки та завантаження даних.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів: http://agrisupp.com/uk/register/1

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!