Попит з боку Південно-Східної Азії на кукурудзяний крохмаль з України різко скоротився.

кукурузный крахмал
UkrAgroConsult

У грудні було експортовано 7,1 тис. тонн кукурудзяного крохмалю з України. Це на 54% вище від листопадових відвантажень і на 30% нижче за грудень 2020/21 МР, інформують аналітики УкрАгроКонсалт.

З початку сезону експорт становить 19,3 тис. тонн, що на 6% вище у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Лідерами за обсягами закупівель українського кукурудзяного крохмалю тепер є Китай та ЄС, який сумарно займають близько 40% від усього обсягу українського експорту кукурудзяного крохмалю.

Основний покупець минулого сезону – Індонезія – суттєво скоротила обсяги закупівель кукурудзяного крохмалю з України (-91%).

Окрім Індонезії також скоротила обсяги закупівель українського крохмалю Малайзія (на 49%).

Наростили темпи імпорту українського крохмалю ЄС та Таїланд (більш ніж у 2 рази), Китай (+85%), Тайвань (+55%).

Минулого сезону Нігерія та Еквадор почали імпортувати український кукурудзяний крохмаль, починаючи з квітня, у 2021/22 МР вони сумарно вже закупили понад 5 тис. тонн.

Детальна інформація щодо експорту зернових культур та продуктів їх переробки, балансів попиту та пропозиції, цінових тенденцій, стану посівів та перебігу збиральної/посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна передплатникам аналітичного звіту «AGRI PRICE MENTOR» від УкрАгроКонсалт.

Отримати зразок звіту, а також оформити передплату можна тут.

Будьте впевнені у своїй бізнес-стратегії з професійною аналітикою та прогнозами агро ринку України та Чорноморського регіону.

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!