Попит на харчову олію в Індії зростатиме на 2-3% на рік

Джерело:  OleoScope
олії

Споживання харчової олії в Індії, як очікується, зростатиме темпами 2–3% на рік, оскільки харчові олії залишаються доступними, незважаючи на підвищення імпортних мит, повідомляє Reures.

У п’ятницю Нью-Делі підвищив базовий імпортний податок на сирі та рафіновані харчові олії на 20%, щоб захистити фермерів, які постраждали від низьких цін на олійне насіння. Але з наближенням пікового сезону фестивалів попит залишиться високим. Незважаючи на підвищення мит, ціни на харчову олію залишаються доступними, повідомляє Санджив Астхана, генеральний директор Patanjali Foods Ltd.

«Попит на харчові олії може зрости на 2–3% у 2024–2025 маркетинговому році, починаючи з 1 листопада, через зростання населення та добробут», — сказав він.

Імпорт пальмової олії в країну в 2024–2025 роках може становити 9—10 млн тонн порівняно з приблизно 9 млн тонн цього року, оскільки тропічна олія, ймовірно, поверне собі частку ринку, втрачену в боротьбі з соняшниковою олією, через більше високої премії, сказав він.

Очікується, що імпорт соняшникової олії в Індію цього року виросте до рекордних 3,6 млн тонн порівняно з 3 млн тонн роком раніше.

Рясні постачання соняшникової олії з росії та України призвели до зниження цін і зробили її конкурентоспроможною порівняно з іншими оліями.

Астхани прогнозує, що імпорт соєвої олії наступного року залишиться в цілому стабільним і складе близько 3 млн тонн.

За його словами, врожай сої в Індії в 2024 році може зрости до 11 млн тонн з приблизно 10 млн тонн минулого року, якщо погода залишиться сприятливою протягом наступних кількох тижнів.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!