Попит на кормові культури з боку Китаю продовжиться і в наступному сезоні

Автор:  Марина Маринич
UkrAgroConsult

Автори статей:

Марина Маринич
Аналітик зернового ринку

З початку сезону і по квітень включно з України в Китай було експортовано понад 10 млн тонн ячменю і кукурудзи сумарно, що на 59% більше, ніж за весь минулий сезон, відзначають аналітики УкрАгроКонсалт.

Не тільки Україна нарощує експорт кормових культур до Китаю.

З 2020 р після вступу в силу торгового угоди між США і Китаєм (U.S.-China Phase 1 trade deal), відвантаження американської кукурудзи в напрямку Китаю різко виросли. За підсумками календарного року частка США зросла до 38%, а за перший квартал 2021 року – до 52%.

За наближення 2021/22 сезону, зростає попит на зерно нового врожаю. Тільки з початку травня 2021 р Китай закупив понад 12 млн тонн американської кукурудзи врожаю 2021/22 МР і, за оцінками ринку, ще близько 5 млн тонн – української. Такий ажіотаж викликав різке зростання форвардних цін і скорочення спреду між форвардними і спотовими цінами.

За оцінками експертів, відновлення поголів’я свиней, а також робота з імпортозаміщення кукурудзи за рахунок зростання врожайності власного врожаю вимагає часу, тому в 2021/22 МГ слід очікувати продовження активного імпорту даної культури.

Повна версія доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який поєднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я з доступом до історичних даних, а також інструментами обробки та завантаження інформації.

Підключіть AgriSupp та підвищіть свою ефективність уже сьогодні!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!