Польський перевізник PKP Cargo погодив полігони курсування для українських зерновозів

Джерело:  Rail.insider

Польський перевізник PKP Cargo погодив кілька полігонів для курсування зерновозів з перестановленими візками. Про це повідомив представник компанії Станіслав Войтович під час онлайн-наради із представниками Укрзалізниці та вантажовідправниками 26 травня.

Зауважимо, що питання пов’язано зі зміною інфраструктури у Польщі. Через це виникла потреба у погодженні габаритів українського рухомого складу за кожним маршрутом прямування.

Як пояснили в Укрзалізниці, наразі погоджено курсування зерновозів моделей 11-739, 19-752 та 19-3054 маршрутами Ягодин—Гданськ, Ягодин—Щецин, Мостиська ІІ—Гданськ та Мостиська ІІ—Щецин.

Під час наради наголошувалося, що такі рішення актуальні лише для перевізника PKP Cargo. Щодо інших компаній, перед здійсненням перевезень, маршрути необхідно погоджувати з польським оператором інфраструктури PKP PLK окремо. Укрзалізниця узгоджуватиме такі полігони із польськими колегами за зверненнями вантажовідправників.

Як повідомлялося раніше, полігони для курсування українських вагонів на візках європейської ширини колії погодив також угорський перевізник.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!