Польські перевізники можуть заблокувати ще один пункт пропуску, у чергах – 11 тисяч вантажівок

Джерело:  Цензор.НЕТ
протест

У чергах на виїзд з Польщі та у системі “еЧерга” на виїзд з України в очікуванні можливості перетнути кордон вже налічується загалом майже 11 тисяч вантажівок. Про це свідчать дані Державної митної служби України.

Так, на пункті пропуску “Шегині” – “Медика”, який польські перевізники блокують відсьогодні, пропуск автобусів та легковиків здійснюється у звичайному режимі, проте вантажні транспортні засоби не пропускають взагалі.

Перед п/п “Медика” у напрямку “в’їзд в Україну” черга з вантажівок налічує близько 1500 авто. Зі сторони України реальна черга відсутня, але у системі “еЧерга” в очікуванні можливості перетнути кордон перебуває близько 1000 вантажних автомобілів.

Пункт пропуску “Рава-Руська” – “Хребенне” також заблоковано. Черга вантажних автомобілів на польській стороні становить 600 авто. У системі “еЧерга” наразі зареєстровано 1022 вантажівки.

Також триває блокування роботи пункту пропуску “Краківець” – “Корчова”. Черга у напрямку “в’їзд в Україну” з вантажних автомобілів на польській стороні налічує понад 1700 одиниць.

Польські перевізники також блокують МПП “Ягодин” – “Дорогуск”. Станом на ранок четверга перед цим пунктом пропуску накопичилося 800 вантажівок на в’їзд, на виїзд очікує 100 транспортних засобів. У системі “еЧерга” зареєстровано 2239 вантажних автомобілів на виїзд з України.

“Водночас за непідтвердженою інформацією є наміри поширити блокування також на пункт контролю “Нижанковичі” – “Мальховіце”. Там електронна черга з вантажних автомобілів на виїзд з України зросла з 1300 до 2000 автомобілів”, – додали у Митній службі.

Як повідомлялося, від сьогодні польські перевізники почали блокувати пункт пропуску “Медика”, суміжний з українським пунктом пропуску “Шегині”.

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники почали страйк і блокують рух вантажівок через українсько-польський кордон. Зокрема, заблоковано рух вантажного транспорту у напрямку трьох найбільших пунктів пропуску “Корчова-Краківець”, “Гребенне-Рава Руська”, “Дорогуськ-Ягодин”.

Протестувальтники вимагають заборонити реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, через що польських підприємців витісняють з ринку. Також вони вимагають відновлення дозволів на в’їзд до Євросоюзу для українських перевізників та покращення обслуговування на кордоні. Акція польських перевізників планувалася терміном на два місяці – до кінця року.

Переговори українських урядовців з протестувальниками результату не дали, а голова Держагентства відновлення та розвитку Мустафа Найєм наголосив, що деякі вимоги польських перевізників Україна навіть не обговорюватиме. 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!