Польща збирається закрити транзит зерна з України

Джерело:  AgroPortal.ua
експорт

Міністерство сільського господарства та сільського розвитку Польщі подасть до Ради міністрів прохання про призупинення транзиту українських продуктів, на які зараз поширюється ембарго. Про таке рішення домовились представники польського уряду з фермерами, повідомляє міністерство.

Крім того, усі продукти, які можуть загрожувати польському ринку, мають бути заблоковані.

«Сьогодні найважливішим є розробка правил торгівлі між Польщею та Україною», — сказав заступник міністра сільського господарства Польщі  Міхал Колодзейчак.

Він припустив, що рішення про заборону транзиту буде діяти, доки не буде досягнуто домовленості про правила торгівлі між Польщею та Україною, які забезпечать захист ринку.

Міхал Колодзейчак зазначив, що призупинення транзиту також має на меті гарантувати, що підтримка, яка надається фермерам —  головним чином виробникам зерна,  справді йде фермерам.

Водночас сторони обговорили «зелену угоду», комплексний перегляд якої спростить положення про екосхеми та зменшить бюрократичний тягар.

«Ми разом працюватимемо над зміною правил, тому цінність документу, в якому ми прописали домовленості, дуже висока. Це дає нам, урядовій стороні, дуже сильний мандат для роботи», — додав Міхал Колодзейчак.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!