Польща уникне падіння попиту на молочні товари за рахунок українців

Джерело:  Agroreview

В компанії Lactalis Polska вважають, що у Польщі прогнозоване скорочення попиту на молочні продукти буде пом’якшено завдяки присутності українських біженців у країні.

Про це заявило правління Lactalis Polska, повідомляє forummleczarskie.pl.

Відмічається, що очікуване значне зростання витрат на виробництво молочних продуктів призведе до зростання цін реалізації. Це зі свого боку може призвести до значного скорочення попиту, але воно буде пом’якшене за рахунок збільшення населення Польщі внаслідок присутності в країні біженців з України.

Компанія узагальнила оцінку загроз — війни в Україні та пандемії COVID-19.  За словами керівників Lactalis Polska, вони не очікують значного постійного зниження попиту на молочні продукти, що виробляє компанія, через пандемію.

Компанія наголошує, що враховує також ризик, пов’язаний з економічними змінами у зв’язку з війною в Україні, включаючи в основному ризик закриття ринків збуту, подальше зростання закупівельних цін на товари, викликане зростанням собівартості виробництва, та валютний ризик. Усі ці умови можуть вплинути на споживчий кошик, а отже, і на структуру продажів.

Lactalis Polska співпрацює з «Лакталіс Україна», але відповідні доходи складають лише 1,6% від загального обороту, а дебіторська заборгованість за попередній рік погашена. Однак конфлікт в Україні вплинув на поточну співпрацю, спричинивши збої в процесі продажів на ринку України. Проте контрагенти компанії — великі, стабільні комерційні структури, які розраховуються вчасно.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!