Погодний фактор створює ризики щодо підвищення вартості сільськогосподарської продукції в світі

Джерело:  УкрАгроКонсалт
погода weather засуха клімат
UkrAgroConsult

Індекс Bloomberg щодо основних сільськогосподарських культур продовжив свої втрати у 2024 році, оскільки погана погода викликає занепокоєння щодо врожаю від пшениці до кави, відроджуючи занепокоєння щодо зростання цін на продукти харчування, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

Посухи, морози та сильні дощі в ключових регіонах виробництва сільськогосподарської продукції негативно впливають на майбутній врожай, створюючи ризики щодо скорочення поставок і підвищення вартості сільськогосподарської продукції. Дані Bloomberg, які відстежують 9 сільськогосподарських товарів, підвищилися за рік і можуть отримати найбільший тижневий приріст з липня 2023 року.

Незважаючи на те, що цей показник ще далекий від свого піку 2022 року, зростання може зрештою призвести до підвищення світових споживчих цін від хліба до напоїв після періоду помірної інфляції в продуктових магазинах. Зміна клімату та геополітичні проблеми утримають світові ціни на сільськогосподарську продукцію на високому рівні, повідомили у HSBC Holdings Plc.

Ф’ючерси на пшеницю в Чикаго 24 травня торгувалися навколо найвищого рівня з липня 2023 року, оскільки погана погода в основних країнах-експортерах сільськогосподарської продукції від Австралії до росії викликає занепокоєння щодо поставок.

В Австралійському банку Співдружності заявили, що погіршення перспектив врожаю в росії загострює ситуацію на світових аграрних ринках, і в найближчі кілька тижнів можливі нові зміни щодо цін на агропродукцію.

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії продовжили зростання через проблеми з виробництвом і через падіння курсу національної валюти, що зробило товар дешевшим для закордонних покупців, повідомили у Kaleesuwari Intercontinental Ltd.

Позначки:, , , , , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!