Після російського обстрілу Одеси почалася розробка “плану Б” для експорту українського зерна, – глава USAID Пауер

Джерело:  ЦЕНЗОР.НЕТ
Сполучені Штати Америки разом з Україною працюють над альтернативним планом експорту зерна.

Про це заявила керівниця Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на CNN.

“План Б включає автомобільний, залізничний і річковий транспорт, відправлення барж і налаштування залізничних систем, щоб вони краще узгоджувалися з європейськими, щоб експорт міг швидше рухатися”, – сказала Пауер.

Вона підкреслила, що доведеться враховувати різні непередбачувані обставини, бо довіряти Путіну неможна.

Нагадаємо, 22 липня Україна, Туреччина та ООН підписали угоду про експорт зерна. Документом передбачено відновлення безпечного експорту українських сільськогосподарських товарів Чорним морем з трьох портів: Одеси, Чорноморська та Південного.

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, розблокування морських портів – це питання на мільярди доларів для економіки України.

23 липня російські окупаційні війська вдарили ракетами “Калібр” по Одесі. Зафіксовано влучання в морський торговий порт. Ударною хвилею пошкодило будинки навколо, але сховище зерна не постраждало.

Наступного дня у РФ офіційно визнали, що завдали ракетного удару по порту Одеси. Нібито ракети “Калібр” “знищили об’єкт військової інфраструктури одеського порту” та військовий катер.

Позначки:, , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!